Hoppa till sidans innehåll

Tennisfest i Vänersborg


Under många år har tennisklubbarna i hela Sverige arrangerat If SO Tour tävlingar i mini, midi och maxi format. Vilket innebär att storleken på banor och utrustning har anpassats med hänsyn till barnen samt att resultaten inte ligger i fokus. Dessutom är tävlingen familjevänligt anpassad då den är tidsbestämd. Dock så är det oftast de egna spelarna från arrangörsklubben som deltar i tävlingarna. Tanken med minitennistävlingen i Vänersborg var att skapa ett större format där ledord som inspiration, glädje och modernt skulle få ta plats. I Arena tävlingen deltog över 200 barn från 23 föreningar och de tävlade samtidigt på 40 minitennisbanor!

Idén om minitennistävlingen i Arenaformat föddes på ett inspirationsmöte den 12 maj 2016 i Kviberg Serneke Arena, Göteborg arrangerat av SISU idrottsutbildarna. En av SISU ledarna Lasse Halma ställde en av diskussionsfrågorna om hur vi kunde använda Arenan i Serneke på bästa sätt.

Ytterligare syften med Arena tävlingen var att skapa klubbkänsla och gemenskap för deltagarna. För idrotter som är starkt präglat av individualism är det extra viktigt för att ha möjlighet att få behålla ungdomarna inom sin idrott. Tennisen i Sverige har idag få världsspelare och har därför också fått mindre utrymme i media. Liknande evenemang som denna ger oss den synlighet som vi så väl behöver för att skapa fortsatt intresse. 

Se film från Arena tennisen: Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=1vNy9hIIvmQ

Följande föreningar deltog i Arena tennisen och gjorde den till en stor fest:

Alingsås TK, Billeruds TK, Bofors TK, Dalsjöfors TK, Elfsborgs Tennis, Hammarö TK, Hunnebostrands TK, Härna LTK, Lidköpings TK, Ljungskile, Lilla Edets TK , Lysekils AIK, Mariestads TK, Sandareds TK, Skara TK, Skultorps TK, Skövde TF, Stenungsunds TK, Tidaholms TK, Trollhättans TK, Vara TF, Vänersborgs TK, Åmåls TK

 

Väst är Bäst

Sommaren sjunger på sista versen och tennisklubbarna och dess tränare är upptagna med träningsplanering inför höstens verksamhet. Själv har jag fullt upp med att få ordning på alla inbjudningar till höstens tävlingar, utbyten, läger, utbildningar, tränarträffar och möten av alla olika slag.

Ett intressant möte som jag redan har deltagit på var Svenska Tennisförbundets utvecklingsmöte i Jönköping där ett 50 tal personer var inbjudna. Jag var inbjuden i egenskap av min roll som verksamhetsansvarig för Region Väst. Mötet hade en positiv anda där många konstruktiva tankar och idéer lades fram. Syftet är att Svenska Tennisförbundet ska skapa en långsiktig verksamhetsinriktning där många som möjligt ska få tycka till. Tanken är att samarbete, hårt arbete och nytänkande ska skapa en framtidstro och ge goda förutsättningar för tennisen att växa på alla dess områden.

Därmed har Svensk Tennis påbörjat med att skapa en positiv anda där målet är att alla ska spela på samma planhalva som ordförande Tomas Wallén uttrycker sig. Den andan ska gälla istället för de negativa skriverier som gällt de senaste åren då Sverige inte har skapat några nya världsspelare (framför allt på herr sidan). För ska sanningen fram så har journalisterna med flera satt ett likhetstecken på att om inga världsspelare finns så är det kris inom svensk tennis alla hörn. Om man fortsätter resonera på den journalistiska inslagna vägen så är det ganska intressant att konstatera att den senaste herr världsspelare vi har haft i Sverige kommer från Tibro. Flera av dagens DC spelare som Johan Brunström Fiskebäckskil, Isak Arvidsson Hjo och Christian Lindell Hammarö kommer från region Väst. Lägger man därtill att Sveriges framtida hopp, bröderna Ymer härstammar från Skara och Region Väst. Ur detta perspektiv så borde man dra slutsatsen att Region Väst är bäst i Sverige. Därmed borde tennisskolorna fyllas och köerna vara långa. Tyvärr så ser verkligheten inte riktigt ut så. Dock så arbetas det mycket bra i vissa föreningar och de ska ha all heder och respekt för det. Och medan Svenska Tennisförbundet arbetar vidare med planering för framtiden och jag är på språng till nästa möte så låt oss hoppas på bröderna Ymers eventuella DC framgångar om ett par veckor.

 

Hur står det till med föreningslivet i Sverige?

Under flera år har vi kunnat konstatera att medlemmarna i tennisen men även övriga idrotter minskar. I år fick vi höra glädjande nog att tennisen ökar igen.  Men det är Stockholm och vissa andra storstäder som står för ökningen och tyvärr så har ju de redan köer till tennisskolorna och kan därför inte ta emot alla som vill spela.  I övriga Sverige så tappas det medlemmar och Region Väst är inget undantag. Över 1000 medlemmar har försvunnit på några år. Det ideella engagemanget har minskat och föreningarnas kostnader ökar vilket innebär att styrelserna i föreningarna ägnar allt mer tid åt ekonomi på mötena. 


Jämfört med många andra idrotter så har tennisen haft det väldigt förmånligt genom att man har kunnat anställa tränare till sin verksamhet. Dock så har tränarrollen förändrats en hel del om man jämför med hur det såg ut på 80-talet. Då lades fokus endast på tränarskapet. Men med tiden så har tränarens roll blivit mer komplex. Med minskat engagemang hos medlemmarna har tränare fått gå in och ”täcka” behovet på de icke träningsrelaterade uppgifterna som tävlingsledare, vaktmästeri, administration, fester, marknadsföring och sköta utebanorna m.m. . Då ska även tränaren fylla tennisskolan och vuxenträningen samt även ta hand om de bästa juniorerna och se till att deras behov fylls. Tränaren ska engagera sig i klubbens serielag men även coacha de bästa juniorerna på tävlingsresor som oftast spelas under storhelgerna. Så i de flesta Väst föreningar så hänger en klubbs framgång på tränarens engagemang oavsett målet.


Hur vill vi att framtiden ska se ut? Jag tror att de föreningar som kan saluföra sig på ett professionellt sätt har stora förutsättningar att lyckas i en allt mer konkurrerande omvärld. Men då gäller att både styrelse och tränare sätter sig ner och skapar en verksamhetsplan. Den kan ta upp allt ifrån tränarens roll men även viktiga saker som klubbens värdegrund.

Att inte planera är att planera ett misslyckande! (Någon som sa att det var ett kinesiskt ordspråk) 

 

 

Årsmöten är beslutande

Under våren så har föreningarna och alla förbund sina årsmöten. Tyvärr så är de inte de så välbesökta.Men ändå viktiga.Årsmötet är kärnan i föreningens demokrati och därmed i själva föreningen och dess funktion. Allt viktigt i föreningen vilar nämligen på årsmötet. Det tillsätter och avsätter styrelsen. Det granskar styrelsens förvaltning och föreningens ekonomi. Det fattar alla viktigare beslut. Det är årsmötet som ger föreningen och styrelsen dess legitimitet internt och externt.

I helgen så var jag på plats när Svenska Tennisförbundet årsmötet röstade in en ny ordförande. Tomas Wallén har fått äran att se till att få svensk tennis åt rätt riktning. Jag känner inte Tomas personligen men de som känner honom har ett stort förtroende för honom. Kanske var årsmötet 2015 och valet av ordförande Tomas Wallén en av de viktigaste besluten Svensk Tennis har gjort på mycket länge. Det återstår att se. Jag ser iallafall fram emot detta tennis år med mycket spänning. 

 

 

Tydliga mål och visioner

Förra helgen åkte jag och Per Fougberg till en klubbledarkonferens i Helsingborg. Arrangör var Svenska Tennisförbundet. Det erbjöds mycket intressanta föreläsningar. På lördagen fick vi ta del utav Susanne Iwarsson som hade arbetat som  generalsekreterare på friksis och svettis. De hade gått från 2000000 medlemmar till idag över 5000000 medlemmar. Marcus Lindberg från Helsingborgs TK berättade om hur de hade gjort och slutligen kom Eskil från Eskilstuna friidrott. Ännu ett exempel på ett gott exempel där föreningen har ökat med medlemmar. På Lördagen fick vi ta del utav Kajsa Bergqvist tankar och förklaring till varför hon hade lyckats med sin satsning på friidrott.

Gemensam nämnare för alla föredrag var att alla hade ett klart och tydligt mål och vision uppsatt. Sen krävdes det hårt arbete och en jättevilja att lyckas. Jag tycker att det var intressant att få ta del utav lyckade föreningar/personer som visar på att det går även idag att nå framgång i föreningslivet. Självklart krävs det en hel del arbetsinsatser. Men det går om man vill!

 

En summering av året som varit

Det är dags att summera året 2014! Ju äldre man blir ju snabbare rullar åren och det känns nästan kusligt att julen står framför dörren igen. Jag har inget emot julen utan älskar att kunna njuta av ledighet, jultraditioner och familj. Man undrar endast var all tid tar ivägen?

Även om året inte riktigt är slut ännu så tänkte jag summmera året med lite tankar och siffror.

1/ Tennis Väst har erbjudit våra ungdomar 33 läger i år! Mest i Sverige!

2/ 43 nya tränare har gått Plattformkursen. 18 har genomfört TGU 1 kursen!

3/ 25 nya tävlingsledare samt 26 nya förbundstävlingsledare har utbildats 2014!

4/ Tennis Väst har genomfört 8 st klubbledarträffar (2 st/zon)

5/ Vi har haft 2 stycken tränarträffar. En heldag i Vänersborg och en halv dag i Skövde. ca 55 tränare har varit delaktiga!

6/ Tennis Väst har besökt ca 20 klubbar.(ett par klubbar 2 ggr)

7/ 2 st Fed Cup matcher har genomförts i Regionen. Lidköping och Borås!

8/ Tennis Väst har genomfört 7 stycken tävlingsresor för att stötta våra främsta tennisungdomar!

9/ Tennis Väst arrangerar ett stort antal tävlingar med föreningarnas hjälp. Allt ifrån seriespelet, RM, SEB Next Generation Cup till de allra yngsta i IF/SO Touren!

10/ Ett antal årsmöten och blockträffar med SvTF har genomförts under året!

11/ Ett nytt tränar och spelar projket har sjösatts!

Detta är huvudsakligen vad Tennis Väst sysslar med! Vi har haft många fina prestationer både på senior och junior nivå som är värda att nämna. Men denna gången valde jag att beskriva våra aktiviteter. Många aktiviteter är det och det är kul. Även om antalet tävlingsseplare har sjunkit de senaste åren så verkar det som om seriespelet är populärt! Vi behåller antalet serielag på samma nivå som de senaste åren. Ett orosmoment som har dykt upp är dock spelare under 10 år. För att kunna arrangera 10 års lägren i november bad jag alla föreningar att skicka in namnförslag  på de som var aktuella. Jag fick 110 pojkar men endast 30 flickor i anmälningar. Vad jag förstått så är detta den största skillnad mellan könen på mycket länge. Det kan vara en tillfällighet men ändå värt att notera!

Tennisåret har varit mycket intressant och jag ser fram emot nästa år. Det jag tycker mest om med mitt arbete är variationen i uppgifterna. Som avslutning vill jag önska alla en God Jul och snart klämtar klockan för ett Nytt år!

 

 

 

 

Höstvindar dram fram i Sverige

I onsdags var jag på ett tävlingsblockmöte i Stockholm. Alla regioner var på plats och Henrik Odervall höll i mötet. Det som bl.a.presenterades och diskuterades var RF:s anvisningar för barn och ungdomsidrott med hänvisning till "idrotten vill" och dess påverkan av tävlingstennisen för barnen. Med barn anses man vara upp till 12 år. Skulle Svenska Tennisförbundet att föja RF:s anvisningar fullt ut kommer det bli konsekvenser för tävlingsverksamheten i Sverige. Några exempel:

-Inget nationellt mästerskap för 12 åringar

-Inga 11 års klasser i SEB Cup

-ingen svensk junior Tour för 12 åringar

Jag ser positivt på RF:s anvisningar. Jag är så trött på poängjagande föräldrar och barn som ständigt kommer i kläm. Målet är ju tydligt att vi ska få våra barn/ungdomar att må bättre och att de ska stanna kvar i idrotten hela livet.  

Kommer Sverige i framtiden att kunna producera tennisstjärnor med det nya tankesättet med tanke på den internationella konkurrens som råder? Det får framtiden utvisa. Det enda jag vet att Sverige har de senaste 15 åren tappat i konkurrensnivå då man har jagat tallanger från unga åldrar. Kanske vändningen kommer nu?

Det är dags för Davis Cup i helgen. Sverige möter Lettland i Jönköping. Eller ska jag skriva Tennis Väst? Hela laget består ju utav Väst spelare. Elias Ymer Skara, Chritian Lindell Hammarö, Isak Arvidsson Hjo och Johan Brunström Fiskebäckskil. Samtliga spelare representerar andra föreningar och regioner i dagsläget men faktum kvarstår att hoppet står till Väst. Senaste top 10 spelaren kommer även han från Tibro! Kanske en ren slump men vi får hoppas att Tennis Väst eller Davis Cup laget fixar matchen mot Lettland och att vi inom några år kan ta tillbaks en elit divisons plats. Då kanske med några andra regioner representerade?

 

 

 

 

Jag satsar på tennis!

Ofta får jag höra från våra ungdomar att de anser att de satsar på sin tennis! Frågan är vad betyder en satsning på tennis och vad önskas uppnås? Eller gillar man kanske endast drömmen om att bli en bra tennisspelare? Generellt sett så får jag intrycket av att det  tränas mycket bra på tennisbanorna.Tennisen sköts mycket bra! Men det krävs så mycket mer. Fysträning, kost vila, sömn, material, rätt antal matcher, stöttning av klubb och föräldrar och spontanspel måste fungera dygnet runt. Frågan är bara hur hängiven man är? Älskar man sin sport och gör allt för den utan undantag 365 dagar om året så blir man duktig. Och man "offrar" inget för resan är så förbaskat rolig. Det var bara några tankar...   

 

 

 

Trevlig sommar!

Förra veckan hade jag förmånen att få vara ledare för Tennis Väst ungdomar som hade kvalificerat sig till riksfinalen i Båstad för SEB Next Generation Cup. Även om Tennis Väst inte fick medaljer av de ädlare valörerna så skötte sig våra ungdomar mycket bra. Jag vill passa på att tacka övriga ledare Marcus Järrebring och Jimmie Edvinsson för att ni gjorde en lyckat tävling bättre. Själv ser jag fram emot lite ledighet innan nästa tävlingsresa som går till Flensburg med vårat 15-20+ gäng.

Men först vill jag önska er alla en riktig trevlig sommar!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tävlingstider!

Utomhussäsongen har startat och med den en hektisk tid med många spännande tävlingar. Västserien kördes igång för ett par helger sedan och till helgen är det dags för Falköpings Tennis Europe tävling för 14 åringar. Nästa vecka är det dags för kvalspel till SEB Next Generation Cup och veckan därpå regionfinalen på Mariestads nya banor. En liten positiv signal är att vi ökar igen i antal deltagare i SEB Cup. Efter flera års minussiffror ökar vi igen med 25 deltagare jämfört med ifjol. Det är framför allt 9 års klasserna som ökar och jag misstänker att If/SO touren har haft sin betydelse för ökningen. Det känns bra men vi får inte sätta oss ner och tro att allt är bra igen utan det finns många saker vi kan fortfarande förbättra. Men med tålamod, hårt arbete och samarbete kommer vi att bli ännu bättre och därigenom fler som vill spela tennis. Nästa vecka kommer jag befinna mig i Falköping och se på elittennis för ungdomar. Det blir roligt. Lika roligt har det varit med alla klubbesök på senare tid. Jag har mött entusiastiska föräldrar och ungdomar som älskar tennis. Det känns som om tennisen är på gång igen. 

 

 

 

 

 

Under våren har det varit många aktiviter för både utövare, ledare och tränare. Jag har haft förmånen att resa runt i regionen och träffa tennisföreningarnas ledare och vi har arrangerat en tränarkonferens med över 35 deltagande tränare i Vänersborg. Budskapet har varit att nya tider gäller och för att lyckas som förening måste man synas för att inte försvinna. Jag har redovisat en vikande tendens inom tävlingstennisen. Föga tröstrikt är det att höra att nästan alla idrotter upplever samma tendeser. Jag hoppas att ledare och tränare gemensamt säter upp nya mål och tankar hur vi ska bli en allvarlig konkurrerande idrott som ungdomar väljer och då inte enbart för motions skull.

Tävlingarna snurrar på som vanligt! Tränings och tävlingplaneringar borde vara högsta prioritet hos hårt satsande ungdomar. Tyvärr spelar de tävlingar för stunden och många sätter sin utveckling i andra hand för att få ihop några enstaka rankingpoäng. 11-12 april ska Svenska Tennisförbundet ha årsmöte. Under denna ska arbetsgruppen för tävlingar redovisa vad dekommit fram till. Jag ser fram emot det med spänning.

Peter

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har varit flera år med vikande tävlingssiffror och emellanåt även inställda tävlingar/klasser p.g.a. för få anmälda. I höst har vi fått positiva signaler inom barntennisen. Aldrig har vi haft så många arrangörer och tävlande på IF/SO Touren. Även nytt rekord blev det i antalet i Tioträffs lag. Gamla rekordet med 30 lag suddades ut rejält. Nya antalet lyder på 42!. Jätteroligt. Om man nu tänker att det ingår 5 spelare/lag så får vi över 200 barn som är aktiva. Jämför det med senaste RM utomhus där vi endast hade 170! startande. Svenska Tennisförbundet har satt ihop en arbetsgrupp som ska se över tävlingsformerna i Sverige. Jag sätter stora förhoppningar på att det ska komma nya bra idéer där den morderna familjen sätts i fokus.

Nästa år satsar vi inte bara på barn och ungdomar. Även tränarna ska stimuleras. Den 4:e februari bjuds alla tränare i till en heldags tränarkonferens där nytänk och samarbete är i fokus. Jonas Björkman är en av föreläsarna. För de tränare som är intresserade finns det möjligheter att söka ett stipendium för en resa till Grand slam tävlingen Roland Garros, Paris.

2014 kommer med all säkerhet att bli ett spännande tennis år. Närmast ligger SALK tävlingen som spelas under jul och nyåret. Jag kommer att vara på plats och får därmed träffa en hel del utav er. Det ser jag fram emot!

Borås har fått värdskapet för en ny Fed Cup match helgen 8-9 februari. Det är jättekul och jag hoppas att många Väst föreningar åker dit och stöttar våra främsta damspelare.

 

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Peter

 

 

 

 

Den svenska sommaren har visats sig på den allra bästa sidan. Vi har kunnat göra allt det vi önskar. Bada, spela tennis och bara njuta av att vara utomhus utan att frysa.

Under Båstadveckan hade jag äran att få närvara på ett intressant symposium. Den leddes av Jonas Arnesen från SvD som intervjuade Mats Wilander, Tomas Johansson och nuvarande Davis Cup kaptenen Fredrik Rosengren. Temat var hur ska Sverige bli en stormakt i tennis igen? Både Mats och Fredrik var eniga på ett par punkter på hur vi ska få fram duktiga spelare i framtiden. Vi måste ha hungriga spelare som har den  "rätta viljan". Spontan spelet är jätteviktigt för tennisspelarens utveckling. Både Mats och Fredrik ansåg att det finns alldeles för många överambitiösa tränare och föräldrar som styr för mycket. Tekniken ska självklart finnas på plats men barnen/ungdomarna måste få mer utrymme att spontanspela mot vem som helst. Jag tycker att det låter mycket förnuftigt och för mig spelar det ingen roll på vilken nivå i sin utbildning man är så bör man alltid få utrymme till lek eller testa. 

Hösten närmar sig men innan den här här så är det dags för RM spel. I början av september spelar våra 15-20+ en utbytesmatch mot Göteborg i Borås. Sedan är det dags för våra främsta flickor 12 (Investor Cup) och pojkar 14 (Pirres Pokal) att representera Väst i Stockholm. I slutet av september kommer Åsa Svensson en heldag till oss för att träna och inspirera våra främsta tennistjejer i ålder 12-15 år. Åsa har varit rankad som bäst 28 på WTA listan i både singel och dubbel. Med det skrivet så önskar jag alla en trevlig höst!

 

Ha det bra/ Peter

 

 

 

Verksamheten rullar på!

Under årets första månader har det varit full fart på verksamheten. Det har varit läger, utbildningar, tävlingar, tränarträffar, klubbledarträffar, fystest, klubb besök, möten och planering för framtiden. Allting rullar på men det gäller att hinna reflektera över vad som sker. Vad fungerar bra? Vad behöver vi ändra på? Hur vill vi att det ska se ut i tennis Sverige? Vad kan vi göra?

Det finns många positiva saker inom regionen. En klubb som jag vill lyfta fram är Hunnebostrands TK. Jag var på ett klubb beök hos dem och jag blev mycket positivt överraskad. De har endast en inomhusbana men gör det enligt mig det bästa av situationen. Styrelsen arbetar med stor glädje och många önskar hjälpa till. Tankar och idéer bara öste ur dem. Hunnebostrands TK är en förening som är visserligen en storklubb på sommaren men som ändå visar att småklubbar kan fungera alldeles utmärkt i vår morderna tid. Tre ord som beskriver HTK är nyfikenhet, glädje och delat ansvar.  

Det som oroar mig är vårt tävlingssystem. Jag anser att den slår ut mer spelare än skapar många duktiga seniorspelare. Jakten på poäng inleds redan i 11 års åldern. Till vilken nytta? Föräldrarnas? barnens? Jag vet inte! Men är man inte med på resan vid 13-14 års åldern idag så har vi inget att erbjuda. Min dröm är att vi skapar långsiktiga planer på hur ungdomarna ska utvecklas. Det får ta den tid det tar att få fram duktiga spelare. Inte bara jaga och kötta! Glädjande nog fick jag signaler från en annan region under veckan att de har liknande åsikter som jag om vårt tävlingssystem. Jag får ta mig tid och sätta mig ner och fundera på hur kan vi förändra vårt tävlande i Sverige så att vi alla kan bli vinnare.

Planering-aktiviteter

Julen närmar sig och med den även ledighet, vila och återhämtning. Tennisen vilar dock inte utan kör på med tävlingar, träningar och andra aktiviteter.  Min första tid som verksamhetsansvarig har i största hand gått åt till planering och konferenser. Nu har jag gått in i en mer aktiv fas med läger och klubbträffar. 

 

Klubbstödet 2012 som är en viktig satsning för våra bästa 11-14 åringar, helt enligt Svenska Tennisförbundets önskningar, är inne i sin slutfas. Fystesterna är i stort sett genomförda och nu ska jag resa runt och träffa 23 spelare, föräldrar och tränare i deras hemmamiljö under 10 dagar för att diskutera framtida satsningar.

 

Under mellandagarna kommer jag att vara på plats i SALK hallen dels för att vara behjälplig med in bollning dels vara tillgänglig för dialog med spelare och föräldrar.

 

I dagarna var jag ansvarig tränare för ett SEB läger för flickor i åldern 13-14 år. Tjejerna jobbade på jättebra och stämningen var i topp. Ett orosmoment är dock att över hälften av tjejerna hade ”småskador”. Jag hoppas verkligen att vi inte pressar våra barn för hårt utan att vi lyssnar på vad kroppen talar om för oss. Vila kan ibland vara mer effektivt än ytterligare träning. Tänk på att vi ska ha en långsiktig planering med många duktiga och glada seniorspelare.

 

Jag önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

 

/Peter

 

 

Nya Utmaningar!

Efter tre veckor i min nya roll som verksamhetsansvarig känner jag att jag har fått en någorlunda bra känsla för vad mitt nya arbete innebär. Naturligtvis finns en viss  avsaknad av mitt gamla arbete. Men glädjen över att ha fått nya utmaningar är stor.

 

Förra veckan besökte jag en konferens arrangerad av Riksidrottsförbudet och SISU. Temat var idrott för hela livet. Under tre dagar i Göteborg fick jag ta del av intressanta föreläsningar och delta i seminarier om ny forskning på temat. Eftersom vi har en tendens att våra barn ska träna och tävla i allt yngre åldrar kändes det skönt att flera forskningsrapporter visar att leken och allsidig träning är grogrunden för ett livslångt utövande av sin idrott. Den ständiga jakten på resultat och att träna med äldre gör att ungdomarna slutar alldeles för tidigt. Jag hoppas som verksamhetsansvarig för Tennis Väst att jag kan bidra till ett sunt och livslångt tennisspelande. Mitt råd blir: utnyttja helgerna till att spontanspela och utmana både bättre och sämre spelare på match. Det kan ge mycket mer att spela flera träningsmatcher mot olika motståndare än att åka iväg och tävla och riskera att få endast en match. Naturligvis måste det vara en bra blandning av tävling, vila och träningsspel. En långsiktig plan skapar trygghet och utveckling. Men det viktigaste är att barnet känner en del av gruppen och har roligt. Då får vi många glada barn som kommer att spela tennis många år!

Må gott/Peter

Uppdaterad: 05 MAJ 2017 08:29 Skribent: Peter Lindgren

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0706976464, 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info