Hoppa till sidans innehåll

Svenska tennisförbundet önskar God Jul

22 DEC 2019 19:31
Bästa Tennisvänner!
Tennisåret börjar närma sig sitt slut och snart är det dags att summera det händelserika verksamhetsåret.
  • Skapad: 22 DEC 2019 19:31

Bara för att, i skrivande stund, nämna något, så har vår region inom Svenska Tennisförbundet bytt namn till ”Svenska Tennisförbundet Väst” från det tidigare namnet ”Svensk Tennis Väst”. Så har även de övriga 6 regionerna i landet bytt namn samt att hela Svenska Tennisförbundet numera har en enhetlig grafisk profil/logotype. Så även gemensam IT plattform.

Det självklara syftet med dessa förändringar är att klubbar, spelare och övriga naturliga intressenter inom svensk tennis ser den naturliga enhetligheten.

Under året har vi inom Svenska Tennisförbundet, på uppdrag av Generalsekreteraren, diskuterat möjligheter och eventuella nyttor om att förändra i antalet regioner. F n är det 7 regioner organiserade och förslag finns att minska antalet till 4/5 regioner. För vår del inom Väst har därför samtal och diskussioner förts med Svenska Tennisförbundet Göteborg (Göteborg) för att kartlägga om förutsättningar kan finnas inför en eventuell sammanslagning. Beslut om förändrade regioner är tänkt att beslutas på en framtida förbundsstämma och i så fall genomföras 2022.

För att ytterligare ventilera föreslagen sammanslagning med Göteborg har vi bjudit in alla klubbar i båda regionerna till en klubbkonferens i januari 2020 i Vänersborg, där vi kommer informera om aktuell status, men även få era reflektioner som vi kan ha med i den fortsatta processen innan beslut skall fattas av Förbundsstämman.

Våra egna juniorer och seniorer har levererat fina resultat ute på tävlingar och i seriesystem vilket har varit roligt att följa. För er klubbar som använder Instagram och Facebook så blir det en enorm spridning fort. Har ni bilder som ni vill att vi lägger upp på våra sociala medier så kontakta oss gärna på kansliet i Vänersborg.

Vi har under året haft ca 300 olika lag i våra serier vilket vi tycker är fantastiskt roligt. Ingen annan region har kunnat visa upp samma facit. Därtill har vi haft ett antal läger för åldrarna 10-14 år på olika platser i vår region och även arrangerat Sveriges största minitennistävling i Arena Vänersborg. Och, så klart mycket andra aktiviteter, som kommer summeras i kommande Årsredovisning.

Nämner gärna att Alingsås TK blev årets serieklubb och firade även 100 år som tennisklubb med pompa och ståt.

Så väldigt många positiva saker har hänt under året inom vår tennisregion och det är med stor tillförsikt som vi blickar fram emot 2020, ett helt nytt decennium!

Extra trevlig är också att Robin Söderling, bördig från Tibro nyligen blivit utnämnd till ny DC kapten.

Slutligen passar jag på att nämna att förbundsordförande Thomas Wallén efter 5 år har beslutat att inte vilja bli föremål för omval på kommande förbundsstämma till våren 2020. Vi tackar honom för det stora engagemang han arbetat med att se framtida möjligheter för svensk tennis.

Med dessa rader tackar vi er alla för det snart gångna verksamhetsåret och önskar er alla en riktigt 

God Jul och Gott Nytt År

Styrelsen

Svenska Tennisförbundet Väst

Skribent: Peter Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 ► Seriespel    ► Tennissök

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0739864289
E-post: This is a mailto link

Se all info