Hoppa till sidans innehåll

Populärt integrationsprojektsläger i Kroatien

29 JUL 2019 13:38
Under veckan som gick fick jag äran att deltaga på ett tennisläger i Vukovar, Kroatien. Initiativtagare till lägret är Dino Ilecic. Syftet är att lägret ska vara inkluderande och ge barnen en mer positiv syn på framtiden.
  • Uppdaterad: 29 JUL 2019 13:38

Staden Vukovar ligger i östra Kroatien på gränsen mot Serbien. Just denna stad blev extra utsatt under Balkan kriget från 1991-1995 då staden totalförstördes. I staden bor både kroater och serber. Målet med lägret är att det ska vara integrerande där alla ska kunna umgås. Lägret arrangerades för 4:e gången och under något år har FN stöttat ekonomiskt vilket visar på hur pass viktigt detta projket är. I år ställer alla tränare upp ideelt men tanken är i framtiden att kostnaderna ska täckas av sponsorer och stiftelser. I år har Head ställt upp med bollar och racketar. Mario Cilic stiftelse skänkte T-shirts och stod för en gemensam Pizza kväll där barnen och föräldrarna kunde umgås och mingla men även genom fotbollsspel. 

Över 90 barn deltog på lägret som är kostnadsfritt och tränarna kom från Sverige, Österrike och Kroatien. Under veckan dök även kroatisk TV upp och gjorde ett reportage. Det är ytterligare en signal om hur viktigt detta läger är för just denna region. Dino önskar naturligtvis att utveckla lägret till nästa år. Funderingar finns på att hålla engelska lektioner för barnen på eftermiddagen eller andra intressanta ämnen. Jag vill passa på att tacka främst Dino men även övriga ledare för en trevlig, intressant och framför allt en lärorik vecka. Att få träffa alla dessa barn och se deras glädje över att vara med och få spela tennis var underbart. Jag hoppas på att fler få ta del utav detta äventyr. 

Skribent: Peter Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 ► Seriespel    ► Tennissök

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0739864289
E-post: This is a mailto link

Se all info