Hoppa till sidans innehåll

Karlstad vann utmärkelsen Mackes Trofé

26 APR 2021 11:32
Svenska Tennisförbundet hade sitt ordinarie årsmöte på lördagen. Åsa Hedin fick nytt förtroende som ordförande. Och Karlstads Tennisklubb fick ta emot utmärkelsen Mackes Trofé.
  • Skapad: 26 APR 2021 11:32

På Svenska Tennisförbundets digitala årsmöte 24 april 2021 delades flera utmärkelser ut.

Karlstads Tennisklubb belönades här med Mackes Trofé (från Marcus Wallenberg). Priset delas ut till en klubb som varit särskilt framgångsrik i sitt barn- och ungdomsarbete. Juryn består av Svenska Tennisförbundet, KLTK och Stiftelsen Båstadtennis.
- Det är superkul för klubben, speciellt då barn- och ungdomsarbete ligger en varmt om hjärtat. Den här utmärkelsen är en bekräftelse för att vi gör rätt saker. Det här priset sätter lyskraft på alla de pusselbitar vi jobbat med i vårt föreningsbygge på senare år. Detta är härligt och inspirerande säger Jonas Wahrolin, ordförande i Karlstads TK.

Bilden så delar Karlstads Emma Örtlund ut priset till ordföranden Jonas Wahrolin

Motivering från juryn:
”Karlstads TK:s utveckling har under de senaste åren gått i raketfart. Idag har klubben en fullbelagd tennisverksamhet där flera positiva inslag sticker ut men i grund och botten finns det en tydlig färdriktning, så med andra ord verksamhetsplanen är väl förankrad på alla nivåer. Kanske just därför är det inte så märkligt att många medlemmar väljer att engagera sig när klubben är så transparant. Alla ålderskategorier tycks ha hittat tjusningen med tennisbollen men det mest anmärkningsvärda i denna omvälvande förändring är ändå antalet ungdomar som löst tävlingslicens och numera deltar i tävlingsverksamheten. Med totalt 168 tävlingslicenser, varav 110 stycken är barn och ungdomar, så placerar sig Karlstad TK på samma nivåer som många av Tennissveriges största klubbar. Karlstad TK är ett gott exempel på att allt är möjligt och de har genom sitt engagemang och en tydlig strategi snabbt blivit en vägvisare och inspiration för andra klubbar. En värdig mottagare av Mackes Trofé 2020, för ett särskilt framgångsrikt barn- och ungdomsarbete”.

Skribent: Peter Lindgren
E-post: Adressen Gömd

 ► Seriespel    ► Tennissök

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info