Hoppa till sidans innehåll

Karin Johansson Kristinehamn veckans tränarintervju

27 MAJ 2020 08:31
Karin Johansson är 20 år gammal och född och uppvuxen i Kristinehamn. Karin arbetar sedan ett år tillbaka som tränare för Kristinehamns Tennisklubb.
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2020 08:31

Karin kommer från en "tennisfamilj" där pappa Fredrik, storasyster Edith och lillebror Bruno har alla rönt stora framgångar på tennisbanan. Karin har tillhört regionens främsta tjejer under många år men en fotskada satte stopp (tillfälligt?) för Karins fortsatta karriär. 

Hur ser träningsmotivation ut i Kristinehamn?
Träningsmotivationen just nu ser bra ut. Vi tränar på med träningsgrupperna som vanligt och jag ser ingen skillnad på deltagarantalet från innan corona bröt ut. Vi försöker också lägga in en del fys med vissa grupper eftersom det just nu inte spelas många tävlingar och då är det en perfekt tid för att träna upp sig och förebygga skador.

Vilken är din favorittävling?
Jag har alltid gillat Krtks hemmatävling Pablo Open som går i månadskiftet november/december. På hemmatävlingar har vi ofta med många hemmaspelare då det är en perfekt tävling att testa på. Det är också ofta roligt och lite speciellt för spelarna att spela just en tävling på hemmaplan. Annars skulle jag säga att stora tävlingar så som SALK och SM är favoriter.

Vilket är ditt bästa tennisminne?
Svårt att säga ett specifikt minne eftersom det finns så många roliga minnen från då man tävlade och tränade själv men också många bra minnen från tiden som tränare. Ett starkt minne jag har från när jag själv spelade var när jag kom till semifinal i Next Generation cup i Båstad. Jag kände mig väldigt nöjd med min prestation under den tävlingen.

Har du någon favoritövning?
Jag har ingen specifik favoritövning men jag gillar att ha hög intensitet i träningarna och jobbar mycket med att variation.

Har du några tennistips att förmedla?
Variera övningarna hela tiden och försöka att fokusera på olika moment under olika perioder. Glöm inte fysträningen för att framförallt förebygga skador.

 Hur ser målsättningen ut för dig /KTK?
Målsättningen just nu för mig i krtk ser ut så som att få in så många som möjligt i träning. Vi har ökat alla våra grupper senaste året och jag hoppas kunna fortsätta med detta även i framtiden

Skribent: Peter Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 ► Seriespel    ► Tennissök

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info