Hoppa till sidans innehåll

Jan-Gunnar prisad på Vänersborgsgalan

03 JUN 2022 10:19
Jan-Gunnar fick ta emot Hederspriset för idrott på Vänersborgsgalan.
  • Skapad: 03 JUN 2022 10:19

Varje år delar RF SISU ut sitt idrottspris till en äkta eldsjäl på Vänersborgsgalan. I år gick priset till Jan-Gunnar Lidén Vänersborgs Tennisklubb. Ett pris som är Jan-Gunnar väl unnat då han har varit aktiv i tennisklubben i drygt 50 år. 

Juryns motivering till Jan-Gunnars pris lät följande: 

Jan-Gunnar Lidén är den enskilda person som betytt mest för utvecklingen av Vänersborgs Tennisklubb till en av Västsveriges mest framgångsrika tennisklubbar. Han har i över 50 år varit aktiv och påverkat arbetet i olika roller och befattningar (flerfaldig klubbmästare, frivillig/anställd tränare, styrelseledamot, kassör). Han lade grunden till det som blivit klubbens kännemärke, nämligen ungdomsträning/spel med hög kvalitet anpassad för olika spelskicklighet.

Jan-Gunnar har betonat betydelsen av en sammanhållen klubbverksamhet, delegering av ansvar/arbetsglädje till många medlemmar och en bred ungdomsträning med möjlighet till elitspel.

Jan-Gunnar har ett osedvanligt stort kunnande om tennis och föreningsliv. Med stor skicklighet och långsiktigt perspektiv har han genomfört sina uppdrag. Han har inte fastnat i traditionellt tänkande utan har fortlöpande tagit till sig ny kunskap om hur ungdom och tennis ska organiseras. Han påverkar fortfarande utvecklingen i högsta grad genom sin roll som kassör. Under större delen av sin yrkeskarriär har Svenska Tennisförbundet Väst utnyttjat hans erfarenhet och engagemang.

 

Skribent: Peter Lindgren
E-post: Adressen Gömd

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0706976464, 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info