Hoppa till sidans innehåll

Intervju med tränare Marcus Järrebring

11 MAJ 2020 13:45
Marcus Järrebring är född 1975 i Alingsås och har spelat tennis sedan 6 års ålder och har representerat Alingsås Tennisklubb i hela sitt liv.
  • Skapad: 11 MAJ 2020 13:45

Marcus gästspelade dock några säsonger i Porsgrunn Tennisklubb i Norge när han spelade innebandy under en 5 års period.

Hur ser träningsmotivationen ut i dagsläget för Alingsås Tennisklubb?
Träningsmotivationen är mycket god faktiskt. Särskilt nu när utomhussäsongen dragit igång så känns det som att alla är väldigt taggade.

Vilken är din favorittävling? 
Jag har två favorittävlingar, Åmåls Tennisvecka som vi alltid åkte på som en gemensam klubbresa. Sen även Lysekils Tennisvecka som jag lyckades vinna vid några tillfällen. På den stora scenen är Wimbledon en favorit.

Vilket är ditt bästa tennisminne?
Det finns ju otaliga minnen såklart och det är svårt att välja ett men min kanske bästa match någonsin gjorde jag nog i just Lysekils Tennisvecka. En semifinal i herrsingeln mot Jonas Svensson (för närvarande ass. DC-kapten och ansvarig för P16 och P18 landslagen på pojksidan) för knappt 25 år sedan. Han var lite favorit och trodde nog att han skulle vinna men fick bara med sig ett game till slut


Har du någon favoritövning? 
För egen del så är alla övningar med poäng roliga. För mina elevers del så är ju French Game en övning som funkar i alla lägen.

Har du några tennistips att förmedla? 
Mitt tennistips blir att spontanspela så mycket som möjligt och då gärna matchspel.

Hur ser målsättningen ut för dig /UTK?
Klubbens målsättning är att ligga topp 2 i tävlingen Årets Serieklubb och topp 5 på Västtouren och Årets RM-klubb. Min målsättning är ju då såklart att vi ska försöka leva upp till detta. Annars har ju Alingsås Tennisklubb mottot ”Tennis för alla” och det är väldigt viktigt för oss att alla ska känna sig välkomna.

Skribent: Peter Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 ► Seriespel    ► Tennissök

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info