Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Bergkvist

Intervju med Skultorps tränare Jonas Söderlund

21 MAJ 2020 07:43
Denna vecka har SvTF Väst pratat med Skultorps Tennisklubbs tränare Jonas Söderlund! Jonas är 50 år och är uppvuxen i Skövde där han startade som tränare 2005. Sedan 2013 är det bara Skultorps TK som gäller!
  • Skapad: 21 MAJ 2020 07:43

Hur ser träningsmotivation ut i Skultorp?
Under rådande omständigheter kring Corona har vi fortsatt träningarna som vanligt, och deltagandet har varit lika högt som det brukar vara. I skillnad från förra året har vi nu fler deltagare som tränar under sommarterminen.

Vilken är din favorittävling?
Klubbens årliga juniorklubbmästerskap är en av årets höjdpunkter, deltagarantalet och klasser har ökat från år till år och det är en riktig fest under mästerskapen då många föräldrar är med för att se och heja på sina barn.

Vilket är ditt bästa tennisminne?
Mitt bästa minne är från den första juli 2015 när en av mina juniorer vann en stor tävling i Falköping. Det var väldigt oväntat då de allra bästa spelarna var där denna varma dag, och det var första gången en av mina juniorer vann en sanktionerad tävling.

Har du någon favoritövning?
Under alla dessa år som jag har arbetat som tennistränare, har jag klurat på många lösningar för att få till den perfekta tekniken på ett lekfullt och roligt sätt. En variant jag har är att jag eller barnen väljer ut tre-fyra delar i slaget som ska ge poäng om de genomför det, till exempel ”splitstepp” ger en poäng osv, sedan bestämmer vi att vi kör till först till exempel 30 poäng. Helt plötsligt gör alla perfekta slag.

Har du några tennistips att förmedla?
Mina viktigaste tennistips är att variera övningarna så mycket som möjligt och ha ett veckans tema och även att dokumentera övningar som har varit bra så man inte glömmer dem.

Hur ser målsättningen ut för dig /Skultorps TK?
Målsättningen för mig i Skultorps TK är att behålla den nivån vi har nu med antal juniorer och vuxna i träning, och att utveckla fler spelare till att börja tävla. Vi kommer nu också för första gången på många år i Skultorp att ha en sanktionerad tävling, som kommer att spelas vecka 50. Klubben satsar även mycket på seriespelet, där vi blev tredje bästa klubb förra året. Men min största målsättning är givetvis att komma på första platsen.

Skribent: Peter Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 ► Seriespel    ► Tennissök

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info