Hoppa till sidans innehåll

Senaste nytt om Coronaviruset

31 MAR 2020 12:30
Den 27 mars beslutade regeringen att införa förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 personer. Det nya förbudet gäller från den 29 mars och tills vidare.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2020 12:30

För tennisen innebär regeringens beslut, i stort, att alla tävlingar och uppvisningar som samlar 50 eller fler personer på samma plats vid samma tidpunkt är förbjudna.
Arrangemang med färre deltagare får genomföras men bör utföras på ett sätt som minimerar risken för smittspridning. 
Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet.

Förbudet mot sammankomster med över 50 personer gäller däremot inte träningsverksamhet i en förening, för dess medlemmar. Men fortsatt gäller att föreningen ska göra en noggrann riskbedömning och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för idrott. Det är upp till varje förening att själv utifrån sina förutsättningar och verksamhet fatta sunda beslut för att minska smittorisken i den dagliga föreningsverksamheten. Svenska Tennisförbundet Väst fungerar här som stöd till föreningarna.

Fair-Play i Malmö arrangerar tävling en tävling 3-9 april. Läs vilka åtgärder de har tagit fram för att kunna genomföra tävlingen med så liten risk för smittspridning som möjligt.

Skribent: Peter Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 ► Seriespel    ► Tennissök

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info