Hoppa till sidans innehåll

John Karlman i fokus

30 APR 2020 13:35
John Karlman är ansvarig tränare för Lidköpings Tennisklubb. SvTF Väst har träffat John och fått en pratstund med honom!
  • Skapad: 30 APR 2020 13:35

John är född 1986 i Lidköping men uppvuxen i Vara. John började spela tennis som 6 åring i Vara TF. Som 15 åring bytte han till Vänersborg Tennisklubb vilket blev en skjuts uppåt i tenniskarriären då John fick sin första tränare. Som 21 åring åkte John till USA och började på Fresno City College. Efter två år bytte John till Fresno Pacific University där han också tog sin examen i Kinesiology! Efter examen blev John kvar i USA för att arbeta som tennistränare. Men när Donald trump kom till makten så fick inte John längre arbetstillstånd och därmed åter till Sverige. Sedan 2018 arbetar John som tränare i Lidköpings Tennisklubb. 

Hur ser träningsmotivationen ut i coronatider?
Jag ser detta som en utmärkt tid att bygga upp sig rejält inför tävlingar framöver. Det blir en lite längre "off season" kan man säga där spelarna verkligen får tiden att gnugga på både fysiken och tekniska detaljer som är svårare att hitta tid till i ett tight matchschema.

Vilken är din favorittävling?
Gillar grustennisen mest så skulle säga Roland Garros i Paris, men föredrar stämningen runt US Open. Så en blandning av dem båda skulle vara optimalt.

Vilket är ditt bästa tennisminne?
Som tränare så var det nog förra sommaren när jag vad med Kevin Anderson´s team (Då rankad #8 i världen) i Queens under hela hans tävlingsvecka. Var lärorikt och intressant att följa rutinerna som Kevin och de andra hade på träningar och matcherna. Som spelare är det såklart från collegetiden där jag var med ett fantastiskt bra lag och nådde även stora framgångar individuellt. Har också många fina minnen från tränarkarriär i Kalifornien och New York. 

Vilken är din favoritövning?
Gillar skarpt Peter Lindgrens "två-ettan" övning där det blir högt tempo hos ena spelaren samtidigt som de andra står vid nät respektive baslinjen. Oregelbundet spel i högt tempo.  

Har du några tennistips?
Har du en dålig dag, gör ditt yttersta för att träningskompisen på andra sidan nätet får en bra träning. Det är bra att spela med "sämre" spelare också (även fast dem flesta är emot det) Man behöver vinna mer än man förlorar på såväl träning som match för självförtroendet.

Några målsättningar?
Min målsättning är att vara så bra som möjligt för mina adepter, spelar ingen roll om det är tävlingsspelare, motionärer eller minitennis. Alla har olika nivåer men mitt mål är att få alla att lyckas och ha roligt med sin tennis oavsett ambition.

Tack för detta John och SvTF Väst önskar dig och Lidköpings Tennisklubb lycka till framöver!

Skribent: Peter Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 ► Seriespel    ► Tennissök

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info