Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev nr 3


Nyhetsbrev nr 3  2010

Vänersborg 2010-04-22

Årsmötet
Det första verksamhetsåret i Svensk Tennis Väst är nu redovisat och genomgånget i Vänersborg på Quality Hotel den 21 mars. Val har gjorts för detta verksamhetsår och nya i styrelsen blev Jonas Ackerot, Hammarö TK, Tomas Wiberg, Ulricehamns TK samt Oliver Fjell, Uddevalla TK. Många nya ledamöter valdes också i de olika blocken, där två viktiga förändringar gjordes. Klubbutvecklingsblocket ersattes av hela styrelsen och ett nytt block bildades i form av utbildningsblocket.

Svenska Junior Touren
Tillsammans med Region Göteborg har Väst arrangerat resor till de ingående tävlingarna i Svenska Juniortouren genom vår sportansvarige Robert Almberg. Nu väntar flera tävlingar i sommar och det är dags att planera för dessa. Regler för deltagande och anmälningsförfarande hittar du på vår hemsida. Sista anmälningsdag för att vara med på resorna som regionen arrangerar är den 10 maj!

Riksfinalen Grand Slam Pokalen
Det blev full pott för regionen och för Vänersborgs TK, som arrangerade riksfinalen den 15-18 april, genom att Leila Mohammed och Vincent Dahlin vann de båda klasserna. Nu väntar Parisresa till Franska Öppna Mästerskapen för dem och deras finalmotståndare. Mer i riksfinalen från regionen var också Emelie Larsson, Karlstads TK, Erica Lilja Eriksson, Kristinehamns TK och Adrian Cerps, Lysekils TK.
Resultat finner du på hemsidan.

Regionmästerskapen
Dessa tävlingar genomfördes 19-21 mars och 26-28 mars på 10 olika platser i regionen. Finalresultat samt antal deltagare i de olika klasserna finner du på hemsidan.

Tränarkurs
Hela 22 deltagare fanns med på den TLK1 och2-kurs som genomfördes den 17-18 april i Vara med Peter Lindqvist, Mariestads TK som instruktör. Nya vindar blåser på utbildningssidan och flera kurser kommer att arrangeras i höst. Datum är dock inte i nuläget fastställda.

TioTräffen
Denna tävling för spelare som är i början av sin aktiva tid har slutförts. Närmare 50-talet klubbmatcher har genomförts med totalt ca 130 involverade spelare 10 år och yngre. Matcherna spelas med maxibollen. Fina siffror som skall bli ännu bättre!

Tolvårscupen
Denna tävling med mixade lag (2 pojkar och 2 flickor) spelades i år på en helg och även på samma plats, nämligen tennishallen i Lidköping. Segrade gjorde hemmaklubben med Vänersborgs TK på silverplats. 10 lag deltog i tävlingen och en del förbättringar skall göras till nästa år gällande speltider framförallt. Resultat från matcherna finner du på hemsidan.

DubbelTräffen
Detta seriespel med dubbelmatcher för damer 40+ är framme vid final mellan Lysekils TK och Falköpings TK, som vann var sin division. Även här kan du se alla resultat på hemsidan.

Kalle Anka Cup
Tävlingen har i år blivit en regiontävling och de gamla distrikten är nu helt borta. Två spelare i varje klass kvalificeras till riksfinalen i Båstad. Inledande kvalspel arrangeras i Kil (zon öst), Åmål (zon väst) och Ulricehamn (zon syd) den 13-15 maj varefter finalspelet äger rum i Mariestad den 4-5 juni. Det kvalspel som spelarna skall anmäla sig till har samma upplägg som regionmästerskapet. Sista anmälningsdag är den 30 april och anmälan sker på nätet.

Domarstipendium
Även i år delar regionen ut två domarstipendier. Dessa kan ansökas hos regionen och ansökan skall vara inne senast den 25 maj. Ansökan skall innehålla namn, adress, klubb samt vilka domaruppdrag personen haft. Ansökan skall undertecknas av klubbledare/tränare

Västserien
Nu pågår iordningställande av utebanor för fullt runt om i regionen. En del kanske redan är klara och andra har lite arbete som återstår. Västserien startar med den första spelomgången helgen 8-9 maj och serien samlade i år inte fullt 210 lag. Hela serieprogrammet finns på nätet. Tänk på att 10-årsserierna nu spelas med maxibollen!!

Uppdaterad: 19 OKT 2010 16:12 Skribent: Jan Gunnar Lidén

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0706976464, 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info