Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev nr 2


Årsmötet

Söndagen den 21 mars kl 14.00 äger Svensk Tennis Västs årsmöte rum på Quality Hotel i Vänersborg. Anmälan senast den 17 mars. Handlingar inför mötet sänds ut vecka 10.

 

Klubbkonferensen

Tyvärr har den planerade klubbkonferensen den 12-13 mars i Uddevalla tillsammans med Tennis Göteborg fått ställas in. För få anmälningar och kanske olämplig tidpunkt är orsaken. Kanske kommer ett nytt försök att göras i september.

 

Västserien

Nu är det dags att planera för utomhusserien. Anmälan görs som vanligt på nätet och sista anmälningsdag är den 15 mars. Notera nyheten att 10-årsserien kommer att spelas med maxibollar. Gå in på hemsidan och läs mer.

 

Tränarkurs

Den 17-18 april arrangerar Tennis Väst en TLK1 och 2-kurs i Vara. Sista anmälningsdag är den 6 april. Inbjudan finner du på hemsidan.

 

IF SO-Tour

Dessa tävlingar för allra yngsta är planerade för våren 2010. Affisch har sänts till de större föreningarna och info om alla tävlingarna finner du på hemsidan.

 

Regionmästerskapen

Affisch har sänts till alla föreningar och sista anmälningsdag är den 8 mars. Kvaltävlingarna spelas den 19-21 mars och regionmästerskapen den 26-28 mars med undantag från seniorklasserna som spelas den 19-21 mars. Mer info finns på hemsidan.

 

Tränarträffar

Den 1 mars arrangeras två tränarträffar i regionen. På förmiddagen i Trollhättan och på kvällen i Karlstad. Temat på träffarna är lägerverksamheten i regionen. Gäst på båda träffarna är Dave Bandelin, som kommer att presentera sin verksamhet. Vi hoppas på stort deltagande.

 

Mastersslutspelet

Eurotravels Västtour 2009 avslutades den 23-24 januari med ett slutspel. Arrangemanget blev mycket lyckat och kommer säkerligen att återkomma. Segrade i slutspelet gjorde Ellen Ljungströmer (F17), Vincent Dahlin (P17), Leila Mohammed (F15), Georg Lundqvist (P15), Klara Alenäs (F13) och Hannes Svensson (P13). Alla resultat från tävlingen finner du på hemsidan.

 

Grand Slam Pokalen

Det inledande kvalspelet fick tyvärr ställas in p.g.a. snöovädret. Regionfinalen spelades och vidare till riksfinalen den 16-18 april gick Leila Mohammed, Emelie Larsson, Vincent Dahlin och Andreas Bejbom. Den finalen spelas i Vänersborg.

 

Kalle Anka Cup

Den första planeringen av denna stora ungdomstävling är nu gjord. Vi har omtalat förändringarna tidigare och nu är arrangörerna av kvaltävlingarna klara. Dessa kvaltävlingar får samma upplägg som kvaltävlingarna till RM och kommer att spelas på följande platser: Kil, Åmål och Ulricehamn den 13-15 maj. Regionfinalen arrangeras i Mariestad den 4-5 juni. Till regionfinalen tas ut fem spelare i varje klass som går direkt in och därutöver segraren i varje kvaltävling. De åtta spelarna i varje klass i regionfinalen delas upp i två grupper med fyra spelare i varje grupp. Gruppsegrarna går sedan vidare till riksfinalen i Båstad. Vi återkommer med mer info om Kalle Anka Cup längre fram.

 

SEB-läger

Den kommande helgen 27-28 februari är en stor lägerhelg i regionen. Inte mindre än fyra SEB-läger arrangeras i Falköping, Lidköping, Trollhättan och Åmål. Åmål var inte någon lägerplats från början, men fick överta Kristinehamns roll då taket till hallen i Kristinehamn visat sig har problem med snömassorna.

 

Extra nyhetsbrev

Önskar klubben extra nyhetsbrev till några personer är det bara att meddela kansliet e-postadress till dessa.

 

Med hopp om att alla föreningar med anläggningar har skottat sina tak önskar vi en fortsatt fin vinter!

 

 

Svensk Tennis Väst

Uppdaterad: 25 FEB 2010 10:52 Skribent: Jan Gunnar Lidén

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0706976464, 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info