Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev nr 1


En riktig god fortsättning på det nya tennisåret och nu tar vi nya friska tag för 2010 skall bli ett riktigt bra tennisår, det andra i regionens historia.

Ny hemsida och ny e-postadress

Du har väl inte missat att Svensk Tennis Väst har en ny hemsida med adressen www.idrottonline.se/SvenskTennisVast och en ny e-postadress som är This is a mailto link Den gamla adressen fungerar nu inte längre.

Avtal med Tennismagasinet

Vi påminner också om Svensk Tennis Västs avtal med Svenska Tennismagasinet, som ger medlemmarna i de klubbar som ansluter sig, ett lägre prenumerationspris samt plats för artiklar från regionen i tidningen. Anmälan om deltagande skall vara kansliet tillhanda senast den 31 januari. Läs mer på vår hemsida.

Läger
SEB-läger
Vårens SEB-läger är planerade och kommer att arrangeras den 27-28 februari samt den 20-21 mars Mer om läger såsom åldrar och lägerorter kan du läsa på hemsidan. Läger bidrag
Regionstyrelsen har beslutat att under 2010 ge föreningar som arrangerar läger ihop med närliggande föreningar ett lägerbidrag på 100:-/deltagare och deltagardag. Mer om detta kan du läsa i bifogat dokument där det också framgår hur föreningen söker bidraget och vilka kriterier som gäller.

Svenska Juniortouren

Det blev en uppskattad start av regionens hjälp vid Svenska Juniortourens start i och med SALK-tävlingen vid jul- och nyårshelgerna. Robert Almberg och flera andra tränare från regionen gjorde sitt bästa för att hjälpa juniorerna så de kom så förberedda som möjligt till match och att de fick feed-back efter match vad som var bra och vad som kunde bli bättre. Nu väntar nästa tävling i Linköping.

Mastersslutspel i Eurotravels Västtour

Just nu pågår planeringen inför det första Mastersslutspel i Vänersborg den 23-24 januari. Mer info kan du få på hemsidan.

TioTräffen och DubbelTräffen

Lottningarna till dessa båda tävlingar finns nu på hemsidan och är utsända till deltagande lags kontaktpersoner. I TioTräffen deltar 20 lag och i DubbelTräffen för damer 8 lag, vilket motsvarar fjolårets deltagande i tävlingarna.

Västserien inomhus avslutad

I början av december avslutades Västserien inomhus och samtliga sluttabeller finner du på hemsidan och i bifogad fil. På SvTF:s hemsida hittar du samtliga delresultat från alla matcher.

Årets Serieklubb
Denna tävling blev ytterst jämn genom att två föreningar inte gick att skiljas åt. De hade lika många poäng efter utomhusserien och fick också lika många i inneserien och hade dessutom lika många seriesegrar. Vinsten fick således delas mellan Alingsås TK och Vänersborgs TK. Alla andra föreningars placering och insamlade poäng finner du på hemsidan och i bifogad fil.

IF SO-Tour Våren 2010

Info om Mini-, Midi- och Maxitourer våren 2010 har sänts till alla tränare i regionens föreningar. Anmälan om arrangemang i föreningarna skall vara regionen tillhanda senast den 25 januari varefter affisch sammanställs och läggs ut på hemsidan och sänds till alla föreningar.

JSM 2010

De förändringar som under fjolåret diskuterades för JSM utomhus kommer att skjutas ett år fram i tiden. Det innebär att utomhus-RM kommer att arrangeras på samma sätt 2010 som 2009.

Kalle Anka Cup

Tävlingen kommer att under 2010 få ett nytt upplägg. Varje region kommer att få sända två spelare i varje klass till riksfinalen i Båstad. Detta gör att regionspelet kommer att förändras och vi kommer senare att presentera hur detta kommer att se ut. De distriktsfinaler som genomfördes under 2009 i de tre gamla distrikten kommer alltså inte att arrangeras under 2010.

Maxibollen i alla 10-årsklasser

Från och med 1 maj 2010 kommer alla tävlingar i landet som har en 10-årsklass att spela denna med maxibollen. En diskussion om detta har förts under 2009 och nu är beslut taget att alla dessa klasser skall spelas med denna boll.

Svensk Tennis Västs årsmöte

Regionens första verksamhetsår är nu till ända och årsmötet är fastställt till söndagen den 21 mars kl 14.00. Vi återkommer med plats och annan info gällande årsmötet längre fram.

Uppdaterad: 19 JAN 2010 15:26 Skribent: Jan Gunnar Lidén

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0706976464, 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info