Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev nr 5


Klubb-besök

Vår sportansvarige i regionen, Robert Almberg, har nu nästan hunnit med att besöka de flesta tränarna i regionen. De som inte fått besök kommer att få det de närmaste veckorna. Han återkommer senare med en rapport från dessa.

Tränarträff

Just när detta skrivs genomförs en tränarträff i Falköping med ca 20-talet deltagare. Gäst på träffen är Fredrik Johansson, fysansvarig på SvTF. Dagens tema är alltså fysträning.

Regionmästerskapen utomhus

Dessa mästerskap är genomförda för första gången utomhus och med ett nytt upplägg, där regionen handhar anmälningar, lottning, spelschema och priser. Det tycks som detta varit en bra förändring som alla är nöjda med. Vid inomhus-RM deltog 330 spelare och vid det första utomhus-RM:et deltog 292 spelare. 

Årets RM-klubb

Med bred marginal blev det Lidköpings TK som tog hem priset Årets RM-klubb. Därefter följde Alingsås TK och på bronsplats Mariestads TK. 

Tränarkurser

Två helger i september genomfördes två TLK1- och TLK2-kurser. Kursplatser var Falköping och Kristinehamn med Peter Lindqvist, Mariestad som instruktör. Glädjande var att kurserna hade så många deltagare. I Falköping deltog 16st och i Kristinehamn 14 tränare. Till våren kommer regionen att inbjuda till en TK1-kurs som är nästa steg efter dessa båda kurserna.

Tävlingsledarkurs

Det är dags för en ny tävlingsledarkurs denna gång i Vänersborg söndagen den 22 november. Sista anmälningsdag är den 11 november.

Västserien inne

Nu till helgen startar en ny omgång av Västserien med 191 lag på startlinjen. Nyhet denna gång är att i vissa div 1 serier kommer också ett slutspel att genomföras. Spelprogram och tabeller finner du på www.tennis.se

SEB-läger och Team-läger

De första av höstens SEB-läger genomförs i Borås och Karlskoga den 17-18 oktober och samma helg genomförs team-läger i Lidköping. Under hösten kommer sedan läger att arrangeras den 14-15 november och 19-20 december.

Investor Cup

Regionen hade två lag vid den första Investor Cup-tävlingen efter regionaliseringen som spelades i Söderhamn. Matcherna spelades i två pooler och gruppsegrarna har gått vidare till final och det blev region Stockholm och region Syd. Finalen spelas under Stockholm Open. Ledare för regionens båda lag var Isabell Högberg och Marcus Lindberg.

Eurotravels Västtour

En ny uppdatering är gjord efter septembertävlingarna. Tävlingsblocket arbetar på någon form av slutspel för de bästa i varje åldersklass i januari månad nästa år. Vi återkommer med detaljer senare.

 

Svensk Tennis Väst

Jan-Gunnar Lidén

Uppdaterad: 20 OKT 2009 11:05 Skribent: Jan Gunnar Lidén

 ► Seriespel    ► Tennissök

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info