Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev nr 3


Regionmästerskapen utomhus

Det är dags att planera för RM utomhus. Tävlingarna spelas den 14-16/8 (kvalspel), 21-23/8 (slutspel) och 28-30/8 (seniorer). Anmälningstiden utgår den 4 augusti för alla klasser utom seniorklasser där anmälningstiden utgår den 18 augusti.

Tränarkurser

Den 19-20 september och 26-27 september inbjuder Svensk Tennis Väst till de första Stegen i tränarutbildningen, nämligen TLK 1 och 2. Kurserna arrangeras i Falköping resp. Kristinehamn och sista anmälningsdag är den 8 september.

Västserien

Seriespelet är nu så gott som avslutat. Några enstaka matcher återstår. Aktuella resultat finner du alltid på Internet och en samlad rapport med alla sluttabeller kommer i nästa nyhetsbrev. Kalle Anka Cup Distriktsfinalerna är nu spelade i Kil, Mariestad och Uddevalla. Resultat finner du på www.tennis.se/vastergotland Riksfinalen spelas i Båstad den 28 juni - 3 juli och regionens ledare på plats blir Isabell Högberg, Tino Auinger, Per Skott och Oliver Fjell. Totalt deltog 321 juniorer i regionens Kalle Anka Cup-spel med 41 i Bohuslän-Dal, 74 i Värmland och 206 i Västergötland.

IF/SO Mini-, Midi- och Maxitourer

Under våren har dessa tävlingar presenterats för klubbar och tränare och många har nappat på idén. Vi försöker finna ytterligare arrangörer och i mitten av augusti kommer affischer att sändas ut för höstterminens olika tävlingar.

Pirres Pokal och Investor Cup

Regionslagen till dessa båda riksomfattande ungdomstävlingar baseras till stor del på resultaten vid regionmästerskapen utomhus. Finalisterna och segrande dubbelpar i PS14 och FS12 kommer att ha en plats i lagen. Dessutom tar regionen ut ett antal spelare så att de båda lagen består av totalt 6 spelare i varje lag. Region Väst har dessutom fått möjligheten att delta med två lag i årets Investor Cup och tackat ja till detta. Pirres Pokal kommer att spelas i Karlskrona den 2-4 oktober och Investor Cup i Söderhamn den 25-27 september.

Tävlingskonferenser

Vid tre tillfällen har tävlingsledare från regionens klubbar träffats och diskuterat tävlingarna i regionen inkl planering, genomförande och uppföljning. Tre bra träffar, som kommer att leda till vissa förändringar i framtiden. Totalt deltog 55 personer vid de tre olika konferenserna i Uddevalla, Kristinehamn och Borås.

 

Svensk Tennis Väst

Jan-Gunnar Lidén

Uppdaterad: 20 OKT 2009 11:06 Skribent: Jan Gunnar Lidén

 ► Seriespel    ► Tennissök

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info