Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev nr 2


Västserien - 210 lag deltar

Årets utomhusserie startar redan den 2 maj. Hela 210 lag är anmälda! Glädjande! Klart flest antal lag har Alingsås TK och Vänersborgs TK med 25 st vardera och därefter följer Dalsjöfors TK (13), Lidköpings TK (12), Trollhättans TK (11). Nu pågår arbete med serieindelning och serieprogram. Ett förslag är ute på remiss och därefter skall lottning ske. Serieprogrammet beräknas vara ute på Internet fredagen den 17 april.

 

Regionmästerskapen

Det första regionmästerskapen är genomfört med inledande kval. Sammanlagt var det spel på 11 olika platser och med 11 olika arrangörsklubbar. Ett stort arrangemang som har genomförts på ett bra sätt, men redan nu funderar tävlingsblocket på några förändringar som ytterligare skulle stärka arrangemangen. Vi återkommer om detta och möjlighet att diskutera förslagen kommer att finnas på de tävlingskonferenser som arrangeras inom kort. Mer om dessa träffar på annan plats i nyhetsbrevet.

 

Årets RM-klubb

Tävlingen årets RM-klubbär nu i full gång och Lidköpings TK har tagit en stor ledning. På 2:a plats placerar sig Alingsås TK och Mariestads TK och därefter följer KFUM Borås och Vänersborgs TK. Hela 27 föreningar har samlat poäng och hela tabellen ser du i bilaga med detta nyhetsbrev. Bestämmelser och poängräkningssystemet finner du på hemsidan.

 

Grand Slam Pokalen - Pauline Pinola segrade i riksfinalen

Efter regionfinalen i Falköping där 40 spelare deltog gick Pauline Pinola, Alingsås TK, Victoria Hansson, Vänersborgs TK, Henric Johannesson, Uddevalla TK och Linus Wirén, Elfsborgs TK vidare till riksfinalen i Nyköping. Med Fredrich Persson från Falköping som ledare för laget lyckades Pauline Pinola segra i flickklassen. GRATTIS! Nu väntar en resa till en Grand Slam-turnering med världsspelare som pris! Resultat finner du på hemsidan

 

Tolvårscupen - Alingsås TK segrade

Denna tävling för mixade 12-årslag har i den nya regionens regi spelats under en helg den 27 februari till 1 mars. Alingsås TK besegrade Ulricehamns TK i finalen och i tävlingen ingick 7 lag. I det segrande laget spelade Felix Ekman, Filip Dimitrijevic, Nellie Berglund och Klara Pilhall. Samtliga resultat finner du på hemsidan

 

TioTräffen

Detta första lagspel för 10-åringar med maxibollen är nu slutspelat. Reaktionen från de föreningar som deltagit för första gången är mycket positivt. Vi ser fram emot många flera lag i nästa års TioTräff. Årets siffra var 20 lag på startlinjen. Se vidare på hemsidan.

 

DubbelTräffen - Falköpings TK segrade

Årets tävling i DubbelTräffen är också avslutad med Falköpings TK som segrare på bättre gamekvot än Sandared. En mycket jämn serie som avgjordes i sista matchen. Serien vänder sig till Damer 40+ och alla resultat finner du hemsidan.

 

Eurotravels Västtour

Denna tävling, där samtliga sanktionerade tävlingar i regionen ingår, är nu uppdaterad. Bestämmelser m.m. finner du på hemsidan och en sammanfattning av resultaten finner du i en bilaga med detta nyhetsbrev. Lidköpings TK har tagit en klar ledning i klubbtävlingen och flera spelare har redan samlat på sig många poäng i den individuella tävlingen. Vad gäller prisen i de individuella tävlingarna pågår nu en diskussion och vi får återkomma med detta när det är klart.

 

Tävlingskonferenser

Tre tävlingskonferenser arrangeras den närmaste tiden för att diskutera tävlingsutbudet i regionen samt också presentera en tävlingstrappa där många nyheter är på gång för de yngsta och inte så tävlingsvana spelarna i regionens klubbar. Vad gör vi för att få våra tävlingar än bättre skall också diskuteras.

Konferenserna arrangeras i Uddevalla den 23 april, Kristinehamn den 6 maj och Borås den 12 maj. 

 

Tränarträffar

Tränarträffar har nu genomförts på fem olika platser i regionen. På träffarna har en presentation gjorts av vad föreningarna kan förvänta sig att regionen. Vidare har tävlingstrappan och nya tävlingsformer presenterats. Intresset har varit stort och hela 36 tränare har deltagit på träffarna i Borås, Åmål, Kristinehamn, Uddevalla och Skövde.

 

Lägerverksamhet

Den 20-22 mars var det lägerhelg i regionen och läger genomfördes i Åmål, Trollhättan och Sandared. Dessutom träffades teamen i Lidköping och två SEB Next Generation-läger genomfördes i Kinna. Nästa 100 ungdomar från regionens klubbar deltog på dessa läger och den 27-28 mars genomfördes också två SEB Next Generation-läger i Kristinehamn med drygt 20-talet ungdomar. En stor och viktig verksamhet. Tränare på de olika lägren har varit Robert Almberg, Marcus Lindberg, Isabell Högberg, Ida Nylén, Jimmie Edvinsson, Adam Fredriksson, Cristian Valencia Tapia, Amanda Moberg, Johan Hagberg, Fredrik Johansson, Johan Berndt, Maria Lilja, Anton Hiller och Per Skott.

 

Kalle Anka Cup

Distriktsfinalerna kommer att spelas den 5-7 juni i Uddevalla, Kil och Mariestad. Vidare kommer Västergötland att ha sina kretstävlingar den 20-22 maj i Trollhättan, Vänersborg, Sandared, Ulricehamn, Tidaholm och Skultorp. Inbjudan kommer att sändas ut efter påskhelgen

 

Årsmöte Svenska Tennisförbundet

Den 24-25 april håller Svenska Tennisförbundet sitt årsmöte i Stockholm. Svensk Tennis Väst kommer att vara representerat av styrelseledamöterna Mats Andersson, Ove Thörnkvist, Helena Ström, Isabell Högberg och Fredrich Persson samt Jan-Gunnar Lidén

 

Svensk Tennis Väst

Jan-Gunnar Lidén

Uppdaterad: 20 OKT 2009 11:06 Skribent: Jan Gunnar Lidén

 ► Seriespel    ► Tennissök

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0739864289
E-post: peter.tennisvast@tel...

Se all info