Hoppa till sidans innehåll

Spännande utbytesmatch mellan Sverige och Norge

22 AUG 2019 11:54
På onsdagskvällen avgjordes utbytesmatchen mellan Sverige och Norge i tennis. En match som blev mycket jämn och som Sverige kunde vinna först efter sista bollen var slagen.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2019 11:54

Alliansloppet har under många år tävlat på rullskidor i Trollhättan. Inför detta året ville arrangören utveckla tävlingen mellan Sverige och Norge med fler idrotter. Tennisen var inte sen att haka på genom Trollhättans Tennisklubb som stod som arrangör. Spelarna som deltog i det svenska laget representerade av spelare från SvTF Väst och Göteborg. Det norska laget kom från Region Östland Öst ( Oslo området). 3 flickor och 3 pojkar representerade respektive lag. I första spelomgången där flickorna spelade tre singlar vanns av Sverige med 2-1. I omgång 2 fick dessvärre alla pojkar se sig besegrade med 3-0 i matcher och Norge tog en ledning inför dubblarna med 4-2. I dubblarna visade Väst spelarna att nerverna som låg på ytan i singlarna var som bortblåst. Pojkdubbeln genom Filip Ivarsson Elfsborg och Robin Thimén Elfsborg vanns i 2 raka set. Mixed dubbel där Mateo Nunez GLTK och Greta Wallin Elfsborg spelade vanns med Matchtiebrek 10-7 i avgörande. Även den sista flickdubbel matchen med Sara Hegefeldt Tidaholm och Stella Schadewitz Ullevi gick till matchtiebreak som även den vanns med 10-7. Således en seger för Sverige med 5-4 och tennisen bidrog lite till att Sverige kanske står som slutsegrare i den sammanlagda räkningen i kampen mellan Sverige och Norge.  

Sammanfattningsvis var detta en mycket rolig tävling för spelarna men även för funktionärer, publik och domare. Spelarna blev uppmärksammade på ett sätt som de inte är vana vid och även om matchen var av utbyteskaraktär så mäktes allvaret av att man representerade inte bara sig själv utan även regionen och sitt land. Trollhättans Tennisklubb gjorde ett mycket bra arrangemang och vi får hoppas på en repris nästa år!

Skribent: Peter Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 ► Seriespel    ► Tennissök

  

Följ oss på!

 

 

 

 

Synpunkter på SvTF Västs verksamhet!

Svenska Tennisförbundet Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svensk Tennis Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: 0739864289
E-post: This is a mailto link

Se all info